Interpellation 2021/22:521 Genomförandet av en nationell folkräkning

av Tobias Andersson (SD)

till Statsrådet Ida Karkiainen (S)

 

Riksdagen har röstat om att en nationell folkräkning ska äga rum. Behovet av en sådan är obestridligt; vi vet inte vilka som befinner sig i Sverige. En ansvarslös migrationspolitik och en ineffektiv utvisningspolitik har medfört att långt fler befinner sig i Sverige, och särskilt i utsatta områden, än vad som finns på papperet.

Många av de illegala som befinner sig i Sverige utnyttjar olika bidrag, ibland under olika identiteter. En modern folkräkning kan inte ske på samma vis som gjordes förut, i ett samhälle med hög sammanhållning. Dagens utbredda segregation och stegrande kriminalitet kräver att den genomförs proaktivt och offensivt.

De som upptäcks i arbetet och som inte kan visa att de har ett legalt uppehälle i Sverige ska omedelbart omhändertas och förflyttas till Migrationsverkets förläggningar för att sedan utvisas.

Det kommer att krävas politisk styrka och vilja för att lyckas med detta resurskrävande och intensiva arbete, men det är en förutsättning för att kunna upprätta ordning och trygghet i Sverige.

Mot denna bakgrund önskar jag fråga statsrådet Ida Karkiainen följande:

 

  1. När kommer statsrådet och regeringen att initiera arbetet med den i riksdagen beslutade folkräkningen?
  2. Hur kommer statsrådet och regeringen att genomföra den i riksdagen beslutade folkräkningen?