Interpellation 2021/22:213 En godtagbar postservice

av Thomas Morell (SD)

till Statsrådet Khashayar Farmanbar (S)

 

I den skriftliga frågan 2021/22:525 En godtagbar postservice bad jag statsrådet förklara varför kunder inte meddelas när Postnord inte delar ut försändelser i utsatta områden. Jag ifrågasätter inte Postnords arbetsgivaransvar och de åtgärder de vidtar för att skydda sina anställda. Det är den uteblivna informationen till kunderna som är problemet, och här har Postnord uppvisat en arrogans mot sina kunder.

Det är anmärkningsvärt att kunden själv måste efterforska varför försändelsen inte levereras. När kunden slutligen får kontakt med någon att tala med ges svaret att Postnord inte gör leveranser i utsatta områden. Kunden kan inte veta vilka beslut som tas av ledningen av Postnord, och det enda rimliga är att Postnord informerar sina berörda kunder om beslutet.

I det svar jag fick från statsrådet framgick inte hur regeringen avser att agera för att deras bolag ska säkerställa en god service till sina kunder. Begreppet god service innefattar också att informera kunderna om begränsningar i verksamheten som direkt påverkar servicen gentemot kund.

Med hänvisning till texten ovan vill jag fråga statsrådet Khashayar Farmanbar:

 

Avser statsrådet och regeringen att agera för att boende i utsatta områden ska få en god postservice?