Interpellation 2021/22:209 Arbetsförmedlingens tillgänglighet

av Roger Haddad (L)

till Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S)

 

En välfungerande arbetsförmedling är en viktig förutsättning för ett växande Sverige. Den reformering av myndigheten som i skrivande stund pågår kommer därför att vara av stor betydelse även långt fram i tiden och fordrar goda och genomtänkta beslut.

Sverige är ett till ytan stort land. Förutsättningarna för service och tillgänglighet i myndigheters verksamheter varierar stort i olika delar av landet. Arbetsförmedlingen är i detta avseende inget undantag: Varierande lokala förutsättningar påverkar möjligheterna till fysisk närvaro. Detta påverkar dock inte Arbetsförmedlingens uppdrag att erbjuda en likvärdig service i hela landet, där arbetssökande och arbetsgivare har tillgång till service utifrån behov.

Att enskilda upplever kontakten med Arbetsförmedlingen som likvärdig oavsett var i landet den enskilde befinner sig är inte bara en kvalitetsfråga – utan även en legitimitetsfråga. Dessvärre är mitt intryck, efter samtal med bland annat väljare, partimedlemmar och enskilda, att Arbetsförmedlingens tillgänglighet och likvärdighet i hela landet upplevs vara behäftad med brister. Detta är särskilt tydligt när det kommer till stöd och service för personer med funktionsnedsättning.

Sverige upplever en historiskt stor långtidsarbetslöshet, samtidigt som en skriande kompetensbrist råder i hela landet. Arbetsförmedlingen har en avgörande roll att spela. Att förtroendet för myndigheten stärks – i hela landet – är en viktig utgångspunkt.

Mot bakgrund av detta vill jag fråga arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark:

 

  1. Finns det några konkreta mål uppsatta kring tillgänglighet till Arbetsförmedlingen, som regeringen följer upp?
  2. Vad anser ministern är en rimlig nivå när det gäller hur snabbt man ska kunna komma i kontakt med en arbetsförmedlare samt få en återkoppling, generellt sett?
  3. Vilka åtgärder avser ministern och regeringen att vidta för att förbättra tillgängligheten för inskrivna hos Arbetsförmedlingen generellt, men inte minst för personer med funktionsnedsättning?