Motion till riksdagen
2021/22:2012
av Elisabeth Björnsdotter Rahm och Ann-Britt Åsebol (båda M)

Rättvisa infrastrukturförhållanden i hela landet


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att göra en översyn över hur infrastrukturen ser ut i hela landet och se över möjligheterna till mer jämlika förhållanden i infrastrukturen i hela landet och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Kommer regeringen att vidta åtgärder för att uppnå mer rättvisa transportförhållanden för företagare i hela landet? Svaret är avgörande för att vi ska skapa möjligheter till företagande i hela landet.

Det ser inte likadant ut överallt i vårt land, och det har givetvis en rad olika orsaker. Om vi ska kunna driva företag och verksamhet i hela landet och ha likvärdiga förut­sättningar för transport och infrastruktur kan inte regeringen gömma sig i utredningar, peka på uppdrag att identifiera hinder och skapa löften om satsningar.

Det problem som finns här och nu, och de företag som berörs är långt ifrån ensamma med sina utmaningar gällande infrastruktur. Vi har inte samma möjligheter till infra­struktur och transporter i hela landet, och då kan inte regeringen heller påstå att hela landet ska leva. 

 

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Ann-Britt Åsebol (M)