Fråga 2020/21:3334 Upplopp i invandrartät stadsdel i Borås

av Björn Söder (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

 

Över 100 personer drabbade samman i ett storbråk i den invandrartäta stadsdelen Norrby i Borås på en tisdagskväll i slutet av juni. En polis skadades.

Enligt vittnesuppgifter till polisen, och enligt uppgifter från polispersonal, handlade det, enligt SVT, om två grupperingar i närområdet som drabbade samman. Enligt uppgifter är det fyra nätverk, baserade på släkt och etnicitet, som styr området.

Incidenten föranledde stora polisresurser, där bland annat insatsstyrkan deltog.

Detta är ett resultat av decennier av misskött massinvandringspolitik och slapphänt rättspolitik som vi nu får ta del av runt om i vårt en gång trygga land.

Regeringen, med justitie- och migrationsministern i spetsen, har ju misslyckats katastrofalt med att komma till rätta med problemen, och samma dag som det senaste upploppet skedde drev regeringen i stället i riksdagen igenom ett förslag som innebär ännu mer invandring till Sverige.

Av denna anledning frågade jag justitie- och migrationsminister Morgan Johansson om hur han avsåg att lösa problemen som Sverige brottas med genom att öka invandringen till Sverige.

Efter att statsminister Stefan Löfven historiskt förlorat en misstroendevotering i riksdagen besvarades min fråga med att ”som utgångspunkt besvarar en övergångsregering inte interpellationer eller skriftliga frågor. Vissa frågor, bl.a. frågor som rör EU-ärenden eller rena sakförhållanden, kan det dock bli aktuellt att besvara. Bedömningen är att denna skriftliga fråga inte är sådan att den bör besvaras av en övergångsregering. Frågan kommer därför inte att besvaras”.

Nu har Stefan Löfven åter blivit vald till statsminister, och en regering är på plats.

Av denna anledning vill jag åter fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

 

Hur avser ministern att lösa problemen som Sverige brottas med genom att öka invandringen till Sverige?