Fråga 2020/21:2313 Förenklingar för solcellsinstallatörer

av Betty Malmberg (M)

till Näringsminister Ibrahim Baylan (S)

 

Med hänvisning till min tidigare fråga (2020/21:1877) vill jag följa upp svaret då det nu visar sig att även företagare har drabbats av problem, som en konsekvens av den förordningsändring gällande solcellsbidrag som gjordes under 2020.

Eftersom många privatpersoner hamnade i kläm då de ansökte om bidrag för solcellsinstallationer de gjort, men inga pengar fanns kvar att söka, öppnade Skatteverket en möjlighet för att dessa 9 000 personer skulle kunna kompenseras i efterhand genom ett rotavdrag. De rekommenderades därför att kontakta leverantören och be att denne ändrar sin faktura i efterhand. De framför bland annat: ”Leverantören/företaget har då möjlighet (men inte skyldighet) att ändra en redan utställd faktura och lägga till ett avdrag för rot i efterhand”. Samma information går att finna på flera länsstyrelsers hemsidor.

Tidigare har frågan om de uteblivna solcellsstöden främst handlat om privatpersoner som känner sig svikna, men nu börjar även solcellsinstallatörers reaktioner synas. Nyligen kunde vi till exempel läsa i Norrbottens-Kuriren (den 22 mars 2021) om vilka problem som regeringens otydlighet förorsakar för dessa företagare. Som svar på en fråga om Skatteverkets öppning till viss kompensation svarar en av dem:”Det här betyder att jag ska betala tillbaka alla pengarna, flera hundra tusen kronor till varje kund. Därefter ska jag skriva en ny faktura på summan, minus det kunden ska söka skattereduktion på och det ska kunden betala in på mitt konto”. Företagaren fortsätter: ”Jag kan inte bryta upp bokslutet och kreditera ett helt räkenskapsår. Med de pengarna har jag betalat leverantörer, grossister, underleverantörer, annonsering, lön och annat. Det går inte heller att bryta upp ett bokslut. Det här gäller nästan alla mina kunder. Jag vill ju göra allt för mina kunder men jag kan inte betala tillbaka så mycket pengar. De sätter mig i ett omöjligt läge.”

Den situation som har uppstått i kölvattnet av förordningsändringen rörande solcellsstöd är inget annat än orimlig. Privatpersoner som har agerat i god tro och för miljö och hållbarhet känner sig svikna. Detta gäller också en företagarkår som halvt ”åläggs” att städa upp i rådande situation. Det är inte acceptabelt. Statsrådet Ygeman har tidigare uttalat ”att det system som nu införts med skattereduktion för installation av grön teknik utgår inte från en begränsad budget. Därför väntas inte samma problematik uppstå”.

Det är en klen tröst för de 9 000 personer som redan har gjort sin investering och som aldrig fick något bidrag.

Med hänvisning till detta vill jag fråga näringsminister Ibrahim Baylan:

 

Vilka åtgärder avser ministern att vidta för att förenkla situationen för de solcellsinstallatörer som har fått nya problem i knät sedan förordningsändringen om solcellsstöd?