Fråga 2020/21:1442 Järnvägsutbyggnaden mellan Oslo och Stockholm

av Åsa Coenraads (M)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

I veckan har den norska infrastrukturministern sträckt ut handen till Sverige för att länderna tillsammans ska skynda på utbyggnaden av järnvägen mellan Oslo och Stockholm.

Sträckan är viktig för att knyta samman två viktiga huvudstäder och öka pendlingen på delsträckor däremellan. Sträckan är också viktigt för att fler resenärer ska välja järnvägen i stället för andra mer miljöpåverkande resalternativ.

Sträckan berör Oslo, Karlstad, Örebro och Stockholm primärt. Det är en sträcka som tillsammans bildar en viktig tillväxtregion och binder två länder samman på samma sätt som har skett genom Öresundsbron i södra Sverige.

Sträckan berör 3,5 miljoner människor, och om den undermåliga järnvägen rustas kommer restiden att kortas från dagens fem timmar till under tre. Det skulle göra en resa med tåg betydligt mycket mer attraktiv än i dag och skulle kunna minska dagens 1,4 miljoner flygresor på sträckan. 

Bolaget Oslo-Sthlm 2.55 AB ägs av kommuner och regioner på sträckan och har redovisat alternativa finansieringslösningar på sträckan för att inte belasta statens budget mer än nödvändigt. Konstruktionen skulle kunna utformas på samma sätt som gjorts med Öresundsbron.

Den norska infrastrukturministern Knut Arild Hareides utsträcka hand innebär nu att det är upp till den svenska regeringen att bestämma om sträckan ska prioriteras eller ej.

Jag vill därför fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Avser ministern att prioritera järnvägssträckan Oslo–Stockholm i den nationella planen?