Interpellation 2020/21:603 Förslaget om nya förmånsregler för tjänstebilar

av Thomas Morell (SD)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Regeringen föreslår en ändring av förmånsvärdet på bilar. För en person som har ett behov av tjänstebil i sitt arbete innebär ett förhöjt förmånsvärde på en bil i prisklassen 350 000 kronor inklusive moms en höjning på hela 34 procent. I genomsnitt motsvarar det en höjning på 9 000 kronor per år för den som skaffar en förmånsbil efter den 1 juli 2021. Detta leder naturligtvis till att människor väljer att köra äldre bilar och att regeringens förslag leder till både en försämrad trafiksäkerhet och en försämrad miljö.

I det förslag som regeringen har lagt fram gynnas däremot bilar som kostar mer än 650 000 kronor. Detta torde gynna företagare och arbetstagare i och kring större städer och på motsvarande sätt missgynna flertalet bosatta och verksamma i glesbygd.

Med anledning av detta vill jag fråga finansminister Magdalena Andersson:

 

Varför väljer regeringen att höja förmånsvärdet för bilar i normala prisklasser och sänka förmånsvärdet för dyrare bilar, och vilken effekt räknar regeringen med att de nya reglerna kommer att få på människor som bor och är verksamma i glesbygd?