Interpellation 2020/21:551 Åtgärder mot allvarliga fordonsbrister

av Thomas Morell (SD)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Trafiksäkerhet är viktigt, och arbetet med att säkerställa hög säkerhet får aldrig avstanna. När det gäller tunga fordon är det än viktigare att dessa är i gott skick och uppfyller kraven vad gäller bromsar, däck, axelinfästningar, balkar och andra viktiga komponenter.

Att fordonen uppfyller kraven på tekniska funktioner är viktigt, men lika viktigt är att det inte förekommer överlastade fordon i trafiken. Ett överlastat fordon påverkar inte enbart hållfastheten på själva fordonet, det påverkar också vägkroppen och innebär att vägnätet slits hårt.

De seriösa åkeriföretagen får allt svårare att konkurrera med aktörer som inte säkerställer fordonets tekniska egenskaper och dessutom kör med kraftigt överlastade fordon. Polisens kontroller i exempelvis Västerås och Helsingborg visar hur omfattande bristerna på tunga fordon är. Ofta är det utländska fordon som har undermåliga däck, dåliga bromsar eller andra allvarliga tekniska brister. Det förekommer naturligtvis även svenska fordon på vilka man upptäcker allvarliga brister vid besiktning eller flygande inspektion.

Oaktat om det är fråga om svenska eller utländska fordon som framförs med allvarliga brister eller överlast är det ett hot mot trafiksäkerheten och sliter på vårt gemensamma vägnät. De som kraftigt åsidosätter regelverket och har satt i system att fuska är ett problem för det seriösa företagandet inom transportnäringen. Tekniska brister och kraftigt överlastade fordon är också ett allvarligt hot mot trafiksäkerheten.

Med anledning av detta vill jag fråga infrastrukturminister Tomas Eneroth:

 

Vilka åtgärder avser regeringen att vidta för att minimera antalet fordon med allvarliga tekniska brister på landets vägar och därmed säkerställa trafiksäkerheten samt för att minska antalet överlastade fordon på landets vägar?