Interpellation 2020/21:508 Regeringens bilpolitik

av Thomas Morell (SD)

till Miljö- och klimatminister Per Bolund (MP)

 

Kantar Sifo genomförde en undersökning där man studerade svenskarnas förtroende för regeringens bilpolitik. Endast 15 procent av landets bilägare har stort eller ganska stort förtroende för regeringens politik. Resten, hela 85 procent, har ett litet eller mycket litet förtroende för regeringens bilpolitik. I den gruppen ingår även de som saknar uppfattning.

Undersökningen visar på svidande kritik mot regeringens politik. Främsta skälet till det låga förtroendet torde vara ryckigheten i beskattningen av fordon och de ständigt förändrade villkoren. Om regeringen har minskade utsläpp som ett verkligt mål är den nuvarande bilpolitiken direkt kontraproduktiv. Med den politik som förs i dag ser vi en rejäl uppbromsning av nya och, sett ur ett miljö- och säkerhetsperspektiv, bättre fordon.

Enligt tidningsartiklar har försäljningen av elbilar minskat för första gången på flera år. I januari registrerades 1 210 nya elbilar. Det är en minskning med 8 procent sedan december. Håller utvecklingen i sig kan minskningen landa på över 20 procent i februari. Lägg därtill den kraftigt höjda skatten på vanliga bilar så har regeringen på ett effektivt sätt bromsat upp arbetet med att nå klimatmålen.

Med hänvisning till detta vill jag fråga miljö- och klimatminister Per Bolund:

 

Vilka åtgärder avser regeringen att vidta för att skapa förtroende hos landet bilister för regeringens bilpolitik och för att bilpolitiken ska leda till verkligt minskade utsläpp så att vi når de uppsatta klimatmålen?