Fråga 2019/20:774 Säkra rastplatser för yrkeschaufförer

av Mikael Larsson (C)

till Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S)

 

Att ha säkra rastplatser för lastbilar längs vårt vägnät är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv för chauffören, men också för godset som transporteras. Tråkigt nog har under senare år en hel del stölder ägt rum mot lastbilar som ställts upp på rastplatser där chauffören ska inta sin rast och vila.

På många håll införs nu säkra rastplatser – platser som blir inhägnade för att få en högre säkerhetsklass. Det är viktigt att det finns säkra rastplatser över hela landet och att Trafikverket hela tiden jobbar med denna fråga vid ny infrastrukturplanering, ser över var det saknas säkra rastplatser och planerar för att åtgärda problemen. Åkerierna bör kunna betala en symbolisk summa för att under nätterna kunna stå tryggt och säkert på dessa platser. Staten bör också i sin roll som ansvarig för väghållningen se till att åkerierna vill och väljer att nyttja dessa rastplatser. Det kan handla om att lyssna in, till exempel från Sveriges Åkeriföretag, hur och var dessa rastplatser bör placeras. 

Det är också viktigt att de åkerier som ej är hemmahörande i Sverige hittar till dessa säkra rastplatser och betalar en peng för det och inte står längs med andra rastplatser eller vägrenar.

Min fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth blir därför:

 

Vad tänker ministern göra för att se till att de säkra rastplatserna ökar i Sverige så att alla åkerier – såväl svenska som internationella – hittar till och använder dessa?