Fråga 2019/20:1132 Stöd till taxibranschen

av Thomas Morell (SD)

till Näringsminister Ibrahim Baylan (S)

 

Regeringen har vidtagit en rad åtgärder för att mildra de ekonomiska effekterna av coronakrisen, vilket är bra.

Tyvärr finns det brister i åtgärderna som får dramatiska effekter på mindre företag. Taxibranschen är ett typexempel där regeringens åtgärder inte hjälper de små företagen. Taxibranschen består till stor del av enmansföretag eller företag med få anställda. Sex av sju taxiföretag har endast en eller två bilar, så det är verkligen fråga om små företag. Två tredjedelar driver det som enskild firma, och en konkurs får dramatiska följder för den enskilde företagaren.

Även om det är fråga om små företag utgör dessa företag en stor och viktig del i samhällsviktiga transporter. De utför transporter av skolbarn, sjuktransporter och färdtjänst, men även akuta transporter av utrustning till sjukvården. I den situation som nu råder har transportuppdragen minskat dramatiskt för hela taxibranschen. Det har bokstavligt talat blivit tvärstopp i hela Taxisverige, vilket får dramatiska konsekvenser för en hel bransch om inga stödåtgärder sätts in snabbt. Sker inget i närtid kommer många företag att gå i konkurs, och när ekonomin börjar stabilisera sig igen finns inte de små taxiföretagen kvar på marknaden. Vem ska då utföra alla de transporter som är så viktiga för samhället? Risken är uppenbar att de seriösa taxiföretagen slås ut och i stället ersätts av mindre nogräknade aktörer.

Danmark tog tidigt fram ett riktat kontantstöd till små och medelstora företag som drabbats hårt av coronakrisen. I fredags presenterade den norska regeringen ett stöd som betalas ut kontant och innebär att staten täcker en del av de fasta och löpande kostnaderna för företag som har drabbats av en betydande nergång i omsättningen till följd av följd av viruspandemin och smittskyddsåtgärderna.

Med anledning av detta vill jag fråga näringsminister Ibrahim Baylan:

 

Vilka åtgärder avser regeringen att vidta för att skydda den hårt pressade taxibranschen under rådande ekonomiska kris?