Interpellation 2017/18:280 Hantering av dieselfusket

av Maria Malmer Stenergard (M)

till Miljöminister Karolina Skog (MP)

 

Under 2015 avslöjades Volkswagens mycket omfattande utsläppsfusk. Cirka elva miljoner bilar omfattades globalt av fusket, och cirka 220 000 av dessa finns i Sverige.

Fusket är oacceptabelt och de berörda bilarna måste åtgärdas. I skrivande stund har knappt hälften av bilarna ännu inte åtgärdats. Även EU-kommissionen har påtalat vikten av att bilarna åtgärdas. Ansvarig kommissionär skrev den 17 juli i år till regeringen och slog fast att de bilar som inte är åtgärdade vid utgången av 2017 bör tas ur trafik.

I en debatt i SVT:s Agenda den 10 december 2017 slog miljöminister Karolina Skog fast att de bilar som ännu inte åtgärdats vid årsskiftet inte kommer att beläggas med körförbud under 2018. Det är ett konstaterande som går tvärtemot EU-kommissionens brev. Vidare påstod miljöministern att den begränsande faktorn är tillgången på verkstäder.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga miljöminister Karolina Skog:

 

1. Vilka åtgärder avser ministern och regeringen att vidta för att säkerställa att de bilar som ännu inte har återkallats åtgärdas så snabbt som möjligt?

2. På vilka grunder påstår miljöministern att inga av de berörda bilarna kommer att beläggas med körförbud?

3. Vad grundar ministern sitt påstående om att det är tillgången på verkstäder som bromsar takten på återkallandet på?