Motion till riksdagen
2017/18:541
av Dennis Dioukarev (SD)

Privata företag vid förrättningar


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att låta privata företag sköta beredningsprocessen vid förrättningar och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Lantmäteriet spelar en avgörande roll för att garantera en välfungerande kredit- och fastighetsmarknad för individers fasta egendom. Myndigheten har historiskt haft monopol på tjänster som rör bostads-/fastighetsbildningar som avstyckningar, klyvningar, sammanläggningar av två fastigheter med mera.

I takt med att antalet fastighetsbildnings- och förrättningsärenden kraftigt ökat så har allt mer personal krävts samtidigt som flera erfarna offentliga lantmän har valt att söka sig till det privata näringslivet.

Fastighetsbranschen såväl som den tidigare generaldirektören för Lantmäteriet, Joakim Ollén, (Di ”Joakim Ollén: Låt Lantmäteriet få privat konkurrens” 2016-07-26) pekade nyligen på de stora bristerna i myndighetens verksamhet i form av långa kötider till behandling, tidsinneffektiva beredningar och registreringar. Detta har i sin tur lett till att sakägare har fått vänta i genomsnitt 2–3 år för att kunna påbörja utvecklingen utav fastigheten. Situationen försämrar därmed möjligheterna för bostadsbyggande samtidigt som den bidrar till att fastighetsutvecklare tvingas binda sitt kapital i flera år innan de kan börja förädla marken. Slutresultatet blir att färre nya projekt påbörjas, vilket ytterligare späder på bostadsbristen.

Lantmäteriet pekar i sin rapport till regeringen ”Handläggningstider för fastighetsbildning” (2017-05-31) på ett flertal faktorer så som digitalisering och koordination av arbetare inom kompentenspooler för att snabba på handläggningen. Myndigheten påpekar även att de största och mest tidskrävande delarna i en fastighetsbildning ofta är själva beredningen av ärendet. Det vill säga myndighets-/intressentkontakt och fältmarkeringen. Samtidigt kan merparten av denna process oftast skötas av sakägare själv eller av externa bygg-/markingenjörer för sakägarens räkning.

Modellen med en privatiserad ärendeberedning finns bland annat i vårt grannland Danmark där privata lantmän sköter beredningen och markprocessen samtidigt som deras motsvarighet till Lantmäteriet handlägger de färdiga ansökningarna som antingen godkänns eller avslås.

Denna modell har bidragit till att kötiderna minskat drastiskt samtidigt som själva beredningsprocessen har kortats. Den effektiva handläggningen och de korta kötiderna har i sin tur möjliggjort att fler fastighetsprojekt har kunnat utföras av mindre fastighetsutvecklingsföretag och privatpersoner vilket har ökat byggtakten och på sikt motverkat höga prisökningar. Samtidigt har den offentliga myndigheten kunnat fokusera sina resurser på sin kärnverksamhet som fastighetsregistrering och erbjudit ett basalternativ i form av en offentlig ärendeberedning.

 

 

Dennis Dioukarev (SD)