Fråga 2016/17:455 Problem till följd av Postnords organisationsförändring

av Johan Löfstrand (S)

till Statsrådet Peter Eriksson (MP)

 

Postnord skapades genom en sammanslagning av den svenska och den danska posten. Den senaste tiden har vi kunnat höra mycket kritik mot företaget, och antalet klagomål på företaget som PTS (Post- och telestyrelsen) har fått in har ökat från 570 klagomål 2015 till 1 450 klagomål mellan januari och augusti 2016.

Företaget har bemött kritiken och hänvisar till organisationsförändringar och en digitaliseringsprocess där sorteringen gått från att vara manuell till att bli maskinell.

Ett stort problem som har uppkommit den senaste tiden gäller utlämningsställen i exempelvis Linköping. Här har Postnord flyttat utlämningen av paket och större brev från centrum till ett område som heter Tornby och som ligger i utkanten. Postnord hänvisar till att det där finns en stormarknad som många besöker. Flytten har skapat ett problem för dem som bor i de centrala delarna och exempelvis saknar bil. I och med att e-handeln ökar kan vi också se att detta problem kommer att öka i framtiden. 

I och med att e-handeln ökar kan vi också se att detta problem kommer att öka i framtiden. 

Med anledning av den uppkomna situationen, och mot bakgrund av att regeringen också har höjda ambitioner när det gäller klimatarbetet, vill jag fråga statsrådet Peter Eriksson:

 

Avser statsrådet att ta något initiativ för att göra det enklare för människor att hantera paket och stora brev?