Interpellation 2016/17:169 Kilometerskatten

av Cecilie Tenfjord-Toftby (M)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

Under budgetdebatten den 23 november förklarade Miljöpartiet att de utreder en vägslitageskatt, även känd som ”kilometerskatt”. Enligt dem är detta någonting som behövs för att Sverige ska få mer effektiva transporter, och de tror att skatten kommer att förbättra situationen för de svenska åkarna.

Sveriges Åkeriföretag med flera säger att de inte vill ha någon kilometerskatt, något som är helt förståeligt. Det finns inte tåglinjer till alla Sveriges hörn. Däremot finns det vägar som lastbilar kan ta sig fram på. Skatten riskerar att bli ett dråpslag mot landsbygden, som är starkt beroende av transporter och leveranser via väg. Det är dessa vägtransporter som kilometerskatten kommer att slå hårt mot, och den kommer att påskynda urbaniseringen.

Det verkar som att regeringen saknar en konsekvensanalys och en helhetssyn över hur hela Sverige ska kunna leva. Risken är att fler kommer att anlita transporter svart och att kilometerskatten därmed kommer att bli kontraproduktiv. Sverige har redan i dag höga skatter på framför allt drivmedel. En kilometerskatt kommer dessutom att leda till att många chaufförer blir arbetslösa samt orsaka stora negativa konsekvenser för svensk industriproduktion, som är ytterst beroende av bra transporter. 

Med anledning av ovanstående skulle jag vilja fråga finansminister Magdalena Andersson följande:

  1. Är det finansministerns och regeringens avsikt att införa en kilometerskatt?
  2. Vilka åtgärder avser finansministern i så fall att vidta för att mildra de ovan nämnda negativa effekterna av en sådan skatt?
  3. Vilka åtgärder avser finansministern att vidta för att säkerställa att Sverige står sig konkurrensmässigt gentemot andra länder?