Motion till riksdagen
2016/17:1031
av Magnus Oscarsson (KD)

Ostlänken


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om betydelsen av att bygga Ostlänken och tillkännager detta för regeringen.

Motivering

Ostlänken är namnet på den planerade dubbelspåriga höghastighetsjärnvägen mellan Järna och Linköping. På denna sträcka, cirka 150 kilometer, planeras stationer på fem platser: Vagnhärad, Skavsta, Nyköping, Norrköping och Linköping. Ostlänken blir en del av det större nätet för höghastighetsjärnväg för persontåg i hastigheter upp till 320 km/h. Fullt utbyggt kommer dubbelspårig höghastighetsjärnväg gå bland annat mellan Stockholm och Jönköping och därefter vidare till Göteborg respektive Malmö.

Ostlänken är ett eget järnvägsprojekt som ingår som en beslutad del i den gällande nationella infrastrukturplanen mellan 2014 och 2025. I den planen är 20 miljarder kronor avsatta för att delvis täcka Ostlänken-projektet. Vid en pressträff 31 maj 2016 föreslog Trafikverket att utbyggnaden av Ostlänken för hastigheter i 200 eller 250 km/h ska fullföljas längs stambanorna.

Under hösten 2016 kommer regeringen att fatta beslut om en ny nationell plan för tiden 2018–2029. Regeringen kommer samtidigt fatta beslut om en ny infrastrukturproposition. I dessa dokument förväntas finansieringen av Ostlänken-projektet ingå.

Under senare tid har det i debatten framförts tveksamheter mot höghastighetsjärnvägarna. Därför är det angeläget att understryka vikten av att planeringen för Ostlänken fortsätter oavsett vilka beslut som fattas kring övriga delar av höghastighetsnätet. 

När de snabba persontågen flyttas till Ostlänken blir det mer plats för godståg på Södra och Västra stambanan, där persontågen går idag. Ostlänken innebär nära en fördubbling av antalet järnvägsspår mellan Mälardalen och Östergötland, vilket innebär förbättrade möjligheter till omledning av tågtrafiken så att järnvägssystemet blir mindre sårbart för störningar. Med Ostlänken på plats möjliggörs att resa snabbare, säkrare och smidigare.

Det är angeläget att Ostlänken byggs, oavsett vad som beslutas om höghastighetsnätet i övrigt. Detta bör ges regeringen till känna.

 

 

Magnus Oscarsson (KD)