Fråga 2015/16:1035 Översyn av Arbetsförmedlingen

av Christian Holm Barenfeld (M)

till Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)

 

I januari förra året beslutade arbetsmarknadsministern att avsluta den av alliansregeringen tillsatta översynen av Arbetsförmedlingen. I ett tillkännagivande till regeringen krävde sedan riksdagen att översynen skulle återupptas. Bland annat skulle översynen titta på möjligheterna för Arbetsförmedlingen att konkurrensutsättas i vissa delar.

I tillkännagivandet från arbetsmarknadsutskottet står att utredaren ska utreda möjligheten och lämpligheten i att konkurrensutsätta vissa delar av Arbetsförmedlingens verksamhet som inte utgörs av myndighetsutövning.

Förutom att direktiven för den nya utredningen drar ut på tiden vägrar arbetsmarknadsministern, i SvD den 16 mars, svara på huruvida man kommer att titta på delen med konkurrensutsättning. ”Jag passar på det till vidare”, säger arbetsmarknadsministern. 

Med anledning av ovanstående är min fråga till arbetsmarknadsminister Ylva Johansson:

 

När avser arbetsmarknadsministern att presentera direktiven för översynen av Arbetsförmedlingen, och kommer de att innehålla delarna om möjligheten för Arbetsförmedlingen att konkurrensutsättas i vissa delar av verksamheten?