Interpellation 2015/16:69 Beskattning av el för elbussar

av Lotta Finstorp (M)

till Finansminister Magdalena Andersson (S)

 

I dag är tåg eller annat spårbundet färdmedel samt skepp och luftfarten befriade från skatt på bränslen. Skattebefrielse uppgår till 100 procent avseende energiskatt, koldioxidskatt och svavelskatt vid förbrukning i tåg eller annat spårbundet färdmedel (järnvägs- och lokaltrafikföretag). Det gäller såväl dieselbränslen som elektricitet. Inom flera av dessa transportslag bedrivs kollektivtrafik.

För busstrafiken gäller däremot andra regler. Vissa biobränslen som biogas och HVO samt fossila drivmedel som naturgas är helt befriade från energiskatt. Men däremot uppgår energiskatten för elektricitet år 2015 till 29,4 öre per kilowattimme i kommuner med normal skattesats (respektive 19,4 öre per kilowattimme i lågskattekommuner).

Dagens skattelagstiftning innebär således att till exempel kollektivtrafikfordon såsom tåg, tunnelbana och spårvagn inte betalar skatt på den använda energin. Elektrifierade bussar omfattas däremot inte av skattebefrielsen för elkraft.

Det är svårt att hitta argument för varför eldriven kollektivtrafik som utförs av bussar ska belastas av högre beskattning än eldriven kollektivtrafik på räls.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga finansministern: