Interpellation 2015/16:165 Den olagliga konkurrensen på våra vägar

av Sten Bergheden (M)

till Statsrådet Anders Ygeman (S)

 

Situationen för landets åkerier och lastbilschaufförer är mycket tuff.

På våra vägar sker en konkurrens på olika villkor mellan dem som försöker köra lagligt och dem som struntar i lagar och regler.

Situationen har varit känd länge för såväl polisledningen som för beslutsfattare. Därför har man tagit fram fler verktyg till polisen, så att man bättre ska kunna straffa dem som kör olagligt. 

Utöver detta pågår nu en omorganisation av polisen, men den förändringen håller tyvärr på att göra skrot av trafikpolisen. Detta går precis åt fel håll och är påtalat från såväl trafikpoliser som åkeribranschen. Trots detta lyssnar inte regeringen och ansvarig minister på de protester som hörs från dem som jobbar på vägen.

Detta innebär färre poliser som nu ska klara av att göra de omfattande kontroller som krävs ute på vägen för att stoppa den olagliga lastbilstrafiken.

Sveriges nedskärningar inom trafikpolisen är nu välkända för alla som trafikerar våra vägar, vilket i sin tur gör att de olagliga transporterna riskerar att öka ännu mer, då risken för att bli ertappad är näst intill obefintlig.

Trafikutskottet har varit tydligt med att man vill ha bättre kontroller på våra vägar. Trots detta går regeringen och polisledningen åt fel håll. Detta är helt oacceptabelt och uppmuntrar till ytterligare brott på våra vägar.

Uppdrag granskning behandlade nyligen detta, och situationen på våra vägar är helt oacceptabel.

Alliansregeringen tog initiativet till beslutet att man ska kunna klampa fordon, kräva frakthandlingar och ta ut sanktionsavgifter, för att polisen skulle ha dessa verktyg tillgängliga. Nu väljer den nuvarande regeringen att ta bort trafikpoliserna, vilket är helt ofattbart. 

 

Vad tänker statsrådet göra åt situationen på våra vägar?

Vilka åtgärder tänker statsrådet vidta för att få bort de olagliga åkerierna och lastbilschaufförerna?

Vad ska statsrådet göra åt situationen, så att vi får fram fler välutbildade trafikpoliser som har rätt kompetens för att klara av yrkestrafikkontrollerna på våra vägar?