Fråga 2014/15:690 Kemikalieinspektionens handlingsplan

av Betty Malmberg (M)

till Klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP)

 

Kemikalieinspektionen (KemI) har nu presenterat sin handlingsplan för att komma till rätta med de långa handläggningstiderna och den allvarliga kritik som Justitiekanslern har riktat mot myndigheten. Av handlingsplanen som presenterades den 1 juni 2015 framgår bland annat att myndigheten behöver resursförstärkningar men att det trots detta inte kommer att uppstå balans i ärendehanteringen förrän under 2019.

KemI skriver till exempel: Kombinationen av flödeseffektiviserande åtgärder och den föreslagna resursförstärkningen förväntas skapa möjligheter för att nå balans i verksamheten under 2019.

Detta innebär uppenbarligen fortsatt stora problem för verksamma inom lantbruk och trädgård samt för dessa näringars utveckling på kort och lång sikt.

 

Med hänvisning till ovanstående vill jag fråga klimat- och miljöminister Åsa Romson:  Är ministern tillfreds med den handlingsplan som KemI har redovisat och om inte vilka åtgärder kommer hon i så fall att vidta för att verksamheten vid KemI ska kunna effektiviseras snabbare?