Fråga 2014/15:612 Inriktningen på svensk invandringspolitik

av Richard Jomshof (SD)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

 

Svensk invandringspolitik blir alltmer extrem, inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Det svenska asylmottagandet är till och med större än våra nordiska grannländers sammanlagda mottagande. Till detta kommer en anhöriginvandring som ständigt slår nya rekord.

Resultatet av denna massinvandring är tydlig. Sverige som en gång var ett tryggt och homogent land, kännetecknas i dag alltmer av splittring, segregation, ett ökat utanförskap och en ökad otrygghet. Det sistnämnda inte minst som en direkt följd av den allt grövre invandrade gängrelaterade kriminaliteten med sina ständigt återkommande uppgörelser och skjutningar. Till detta kommer en svensk välfärd som är på väg att raseras i takt med den ökande invandringen. Det har gått så långt att svensk invandringspolitik nu börjat ifrågasättas i våra nordiska grannländer.

Anmärkningsvärt är att det svenska folket aldrig tillfrågats om man vill ha denna enorma massinvandring. En rad undersökningar sedan 90-talets början visar i själva verket att det endast är en liten minoritet av det svenska folket som stöder den alltmer omfattande massinvandringen.

I andra delar av Europa låter man dock den egna befolkningen tycka till i denna mycket viktiga fråga. I Schweiz har man anordnat flera folkomröstningar som rör just landets invandringspolitik. Och i Ungern valde landets regering, med premiärminister Viktor Orbán i spetsen, nyligen att skicka ut ett brev till landets medborgare där man kortfattat efterlyser deras åsikter om just invandringspolitiken.

Med anledning av vad jag här framfört vill jag ställa följande fråga till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

 

Är ministern villig att verka för att det svenska folket på demokratisk väg får bestämma inriktningen på svensk invandringspolitik i en folkomröstning, alternativt genom att regeringen skickar ut ett brev – i likhet med vad man nu valt att göra i Ungern - där folkets åsikter i invandringsfrågan efterlyses?