Fråga 2014/15:137 Internationella avtal

av Markus Wiechel (SD)

till Statsrådet Isabella Lövin (MP)

 

Då den mycket omfattande invandringen innebär att skatter höjs, man drar ned på välfärden och avräkningarna från biståndsbudgeten blir större är jag av naturliga skäl mycket kritisk till den i dag förda politiken.

Den 28 november möttes statsrådet och jag i en interpellationsdebatt angående regeringens kraftiga avräkningar i biståndsbudgeten. Statsrådet svarade på interpellationen och framförde vikten av att hålla fast vid asylrätten samt att Sverige inte bara har ett moraliskt ansvar att ta emot asylsökande, utan även ett ansvar gentemot de internationella avtal vi tecknat. Det är vanligt att regeringsföreträdare från såväl den nuvarande regeringen som den förra hänvisar till just internationella avtal för att försöka påvisa att vi inte kan minska asylinvandringen till Sverige.

Både Danmark och Norge är i dag exempel på länder som minskat invandringen avsevärt vilket får mig att vilja ställa följande fråga:

Jag har följande fråga till statsrådet Lövin.

Vilka internationella avtal riskerar vi, menar statsrådet, att bryta genom att anpassa vårt mottagande i Sverige till nivåer som i Danmark eller Norge?