den 18 september

Fråga

2013/14:4 Fjärrtågs ankomst- och avgångstider vid Flemingsbergs tågstation

av Mats Pertoft (MP)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Närmare 200 000 människor i Huddinge och Botkyrka skulle kunna dra nytta av fler ankomst- och avgångstider från Flemingsbergs tågstation.

Huddinge är en av Sveriges 20 största kommuner med sina 100 000 invånare. Ändå åker många fjärrtåg från Malmö, Göteborg eller andra orter förbi Huddinge när de ska till eller från Stockholm. Flemingsberg är en utpekad regional kärna och ett viktigt utvecklingsområde på Södertörn, vilket innebär att många fler än de ca 200 000 Huddinge- och Botkyrkaborna skulle dra nytta av att fler tåg stannade vid fjärrtågstationen i Flemingsberg.

Trafikverket uttrycker på sin hemsida: ”För att möjliggöra ett hållbart resande är det viktigt att utveckla goda stationslägen i samverkan med andra trafikslag och i samspel med omgivande bebyggelse.” I detta sammanhang är det av stor vikt även att Huddinge kommuns expansiva planer inte sätter käppar i hjulen på järnvägens utveckling genom att bygga bort möjligheten till fler framtida spår.

Finns möjligheten att bygga separata spår för höghastighetstågen mellan Stockholm och Göteborg/Malmö skulle det kunna lämna ökad kapacitet för regionala pendeltåg i Mälardalen, som med största sannolikhet skulle angöra Flemingsberg.

Min fråga till infrastrukturministern är därför:

Vilka möjligheter ser statsrådet för att få fram fler ankomst- och avgångstider av fjärrtågen vid tågstationen Flemingsberg?