den 6 februari

Fråga

2013/14:394 Trafiken på E 10

av Tomas Nilsson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

E10 är en för människor och för näringslivsutvecklingen i Norrbotten betydelsefull väg. Dygnsmedelstrafiken på E 10 Töre-Riksgränsen ligger på ca 2 000 bilar. Vid vissa sträckor längs vägen är det högre dygnsmedeltrafik, exempelvis mellan Jukkasjärvi och Kiruna, där det kan bli uppemot 4 000 bilar i dygnsmedeltrafik.

Under perioden 2003-2013 har det skett 294 olyckor mellan Töre och Riksgränsen, varav 21 olyckor med dödlig utgång. Det kan inte finnas många vägar i Sverige som har så mycket tung trafik på en så dålig vägstandard. E 10 är smal, kurvig, kuperad och utan viltstängsel. Enligt en FN-överenskommelse ska en Europaväg vara minst 8,4 meter bred, inte ha för skarpa kurvor, vara en huvudled, gå runt tätbebyggda områden, ha tillräcklig kapacitet för att undvika köbildning samt helst vara motorväg eller motortrafikled. E 10 uppfyller inget av dessa krav! Om detta hade varit en vanlig arbetsplats hade den varit avstängd av säkerhetsskäl tills att man vidtagit åtgärder för att förbättra säkerheten.

Enligt regeringens infrastrukturplan ligger pengar på åtgärder cirka tio år fram i tiden. Om inga rejäla satsningar görs på tio år kan det innebära, om man tittar på statistiken, att det sker ytterligare 294 olyckor och ytterligare 21 döda. Regeringen satsar 85 miljarder kronor i olika infrastrukturprojekt enbart i Stockholm, men till de norra delarna av landet finns inga sådana pengar.

Fråga:

Kommer statsrådet och regeringen omedelbart att prioritera medel för att påbörja en upprustning av väg E 10 mellan Riksgränsen och Töre så att trafiksäkerheten säkras, genom att göra den fyrfilig med skilda vägbanor, eller i andra hand trefilig med mitträcken och viltstängsel?