den 5 februari

Fråga

2013/14:393 Alkoholbom och trafiksäkerhetsfrågor i Kapellskär

av Lars Johansson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

I min interpellationsdebatt om automatisk nykterhetskontroll i alla stora hamnar med färjeterminaler den 7 november i höstas efterlyste jag större tydlighet i frågan från statsrådets sida. Nu när beskedet kommit om nedläggningen av tullstationen i Kapellskär den 23 april, kommer det då att bli automatisk alkoholbom där? Problemen ur ett trafikperspektiv löses dock inte enbart genom detta. Då nedläggning diskuterades år 2008 fanns följande uppgift om trafiken genom en interpellation av Jan-Emanuel Johansson:

”Ca 20 000 ryska långtradare av skiftande kvalitet och ålder ska enligt förslaget hänvisas till att klarera in på Arlanda eller i Stockholm. Om hälften av dessa (10 000 per år) väljer Arlanda som alternativ blir deras omväg i transportnätet enligt Kapellskärs egna beräkningar 30 kilometer. Dessa kilometer ska köras via väg 77 och 273 som passerar orter som Finsta och Rimbo. Dessa vägar är av mycket låg standard. Enligt SLL:s remissvar till SOU 2008:57-58 om transportnätet i Roslagen tas väg 77 upp som underdimensionerad med befintlig trafik. Vägen har en ca 3 meter bred vägbana. En lastbil är ca 2,65 meter bred utan backspeglar. Både väg 77 och väg 273 är påtagligt olyckdrabbade i förhållande till trafiktrycket. Hur ett extra tryck av 10 000–20 000 lastbilar extra per år, särskilt då lastbilar av äldre modeller och skiftande kvalitet och underhåll, kommer att påverka olycks- och dödstalen går inte att sia om.”

Jag har följande fråga:

Är alkoholbommen i Kapellskär på plats den 23 april, och vilka åtgärder har vidtagits i fråga om den ökade trafikbelastningen?