den 13 januari

Fråga

2013/14:309 Ventrafiken

av Anders Karlsson (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Ön Ven är belägen ca 4,5 kilometer från den skånska västkusten och 8,5 kilometer från närmaste punkt på Själland i Danmark. Den har runt 360 permanenta invånare. Ven inkorporerades 1959 med Landskrona.

Ventrafikens verksamhet omfattar ca 300 000 passagerare per år och strax över 30 000 fordon.

Rederiaktiebolaget Ventrafiken bildades 1991 som Ven-Trafiken AB och har som uppgift att bedriva turlistbunden trafik, såväl gods- som passagerartrafik inom samt till och från Landskrona stad samt därmed förenlig och kompletterande kompetensenlig verksamhet. Rederiaktiebolaget Ventrafiken är ett helägt dotterbolag till Landskrona stad. Färjetrafiklinjen baseras på ett avtal med Landskrona stad som också lämnar driftsbidrag för viss del av verksamheten. Förutom stadens bidrag lämnar Skånetrafiken ett årligt bidrag till rederiet för att man upprätthåller kollektivtrafiken med daglig trafik till och från Ven.

Den borgerliga kommunledningen i Landskrona har försatt bolaget och Ventrafiken i ekonomisk kris. Styrelsen har avgått, och fartygstrafiken pågår då på dispens från Transportstyrelsen. Jag ser det inte som en självklarhet att kommunen och regionen ensamma ska finansiera Ventrafiken och lösa dess ekonomiska problem. Staten borde kunna ta ett ansvar för Ven. Ett sådant ansvar tas på många håll via Trafikverket Färjerederiet.

Mot bakgrund av vilka fakta och argument kan/kan inte Landskrona få statligt stöd för Ventrafiken?