den 18 december

Fråga

2013/14:227 Rättssäkerhet vid kontroll av kör- och vilotider

av Hans Hoff (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Lastbilar i yrkestrafik har förarkort och färdskrivare för att man ska kunna kontrollera att de anställda följer lagstadgade kör- och vilotider. Åkeriföretag har analysverktyg för kontroll av förarnas rapportering. Men när polisen eller Trafikverket gör samma kontroller kan deras analysverktyg visa helt andra resultat.

För åkerier finns det flera olika fabrikat av analysverktyg att tillgå, och eftersom dessa inte regleras i någon lagstiftning skapar varje tillverkare ett eget system. Transportstyrelsen och polisen har ett eget analysverktyg med en rad avancerade funktioner, men verktyget är inte tillgängligt för åkerier.

För att seriösa åkare ska kunna följa gällande lagar i sin verksamhet måste de givetvis få tillgång till analysverktyg som innehåller samma funktioner som de kontrollerande myndigheterna använder sig av.

Det är inte rimligt att trots att seriösa åkeriföretag har teknisk utrustning för kontroll kan tekniska brister ändå innebära att företag måste betala hundratusentals kronor i sanktionsavgifter.

Vilka åtgärder avser infrastrukturministern att vidta för att skapa rättssäkerhet vid kontroll av kör- och vilotider?