den 17 december

Fråga

2013/14:211 Dal–Västra Värmlands Järnväg (DVVJ)

av Jörgen Hellman (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Godstransporterna på DVVJ har ökat på senare år. I dag transporteras timmer motsvarande 2 000 lastbilar på järnvägslinjen mellan Mellerud och Billingsfors. I Dalsland har sommartrafiken på DVVJ stor betydelse för turismen. Alternativen om DVVJ läggs ned får stora konsekvenser. De mycket dåliga vägarna i Dalsland kommer att fortare slitas ned, och trafiksäkerheten på dessa vägar kommer att försämras. Dessutom ska timret skickas långa sträckor, så det är inte endast ett Dalslandsproblem.

Trafikverket gör en översyn av lågtrafikerade järnvägssträckor. Trafikverket har skickat förslaget om upphörande av underhåll på järnvägssträckan Mellerud–Billingsfors på remiss. I samråd med kommunen och regionen lägger nu Västra Götalandsregionen resurser i en utredning om banan.

Plötsligt dyker då det upp ett nedläggningsbeslut.

Vid förra besiktningen fanns ingen avvikelse, och Transportverket har bytt ut ett stort antal sliprar. Nedläggningsbeslutet känns som ett beställningsverk centralt ifrån och rimmar inte med de investeringar man gjort lokalt. Trafikverket centralt tycks inte värna de små samhällsviktiga järnvägarna.

Min fråga till statsrådet är:

Är det statens policy att inom Trafikverket prioritera lastbil före järnvägstransporter utan att följa upp det med nödvändiga investeringar på vägnätet och att inte ha nödvändig kommunikation med alla intressenter?