den 29 oktober

Interpellation

2013/14:77 Varsel inom järnvägssektorn

av Anders Ygeman (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Nedrivna kontaktledningar, växelfel och nyligen lös räls vid Stockholms central som leder till försenade och inställda tåg hör till vardagen för hårt prövade arbetspendlare och godstransportköpare.

Regeringen väljer att dra ned på drift och underhåll av järnvägen i budgetpropositionen för 2014 med 286 miljoner kronor. Detta sker i ett läge då den svenska järnvägen är i stort behov av underhållsåtgärder och vi har omkring 8 procents arbetslöshet i Sverige.

Järnvägsunderhåll är en relativt personalintensiv bransch. En robust och punktlig järnvägstrafik främjar arbetspendlingen och exportindustrins godstransporter.

Den 27 september i år varslade det stora järnvägsunderhållsföretaget Infranord 400 personer om uppsägning på grund av bland annat vikande volymer. Då hade Infranord redan varslat 190 personer i december 2012, tio månader tidigare. Utöver varslen på Infranord har även ett antal mindre aktörer under året varslat omkring 150 personer under 2013. Det innebär att sedan december 2012, eller under tio månader, har över 700 personer varslats inom järnvägsunderhållsbranschen.

Jag har följande fråga:

Tänker infrastrukturministern vidta några åtgärder när det gäller järnvägsunderhållet för att bryta utvecklingen med omfattande varsel i branschen?