den 24 oktober

Interpellation

2013/14:61 Kvalitet framför kvantitet för arbetslösa

av Hillevi Larsson (S)

till arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson (M)

I dag tillsätts de flesta jobb i Sverige via kontakter. Endast en mindre del av jobben annonseras ut och tillsätts via Arbetsförmedlingen. Det innebär att mängder av arbetslösa hos Arbetsförmedlingen söker samma jobb. Möjligheten att få arbete minskar när allt färre jobb annonseras ut och det blir fler och fler sökande per jobb – särskilt som arbetslösa upplever att de tvingas söka jobb de inte har kvalifikationer för.

De nya direktiven till Arbetsförmedlingen riskerar att förvärra problemet. Enligt det nya kontrollsystemet ska de arbetslösa varje månad skriftligt redovisa alla sina aktiviteter för att få jobb. Större delen kommer att handla om jobbsökande. Redan i dag upplever många arbetsgivare att de översköljs av jobbansökningar. Bland hundratals ansökningar kan det vara en handfull som är relevanta för arbetsgivaren.

Många arbetslösa söker redan i dag jobb de vet att de inte kommer att få. De känner sig tvingade av Arbetsförmedlingen att söka många jobb. Kvantitet vinner över kvalitet i kontrollsystemet. Känner man sig tvingad att söka många jobb finns risken att tiden äts upp av detta i stället för att ringa in de jobb man är kvalificerad för och har en chans att få. Arbetsförmedlingen borde hjälpa de arbetslösa med detta och dessutom erbjuda utbildning för att höja kompetensen och därmed öka jobbchanserna.

Det skärpta kontrollsystem, där arbetslösa i förlängningen riskerar att förlora sin ersättning om de inte fyller i tillräckligt ambitiösa aktivitetsrapporter, riskerar att leda till en acceleration av jobbansökningarna. Många arbetsgivare har redan slutat att annonsera ut lediga tjänster. De har inte tid att gå igenom alla hundratals ansökningar, särskilt som så många av de sökande inte kommer att vara aktuella för jobbet. De har funnit andra vägar att tillsätta jobb, främst via kontakter och rekryteringsföretag. I takt med att antalet jobbansökningar ökar ytterligare, finns en stor risk att ännu färre arbetsgivare kommer att annonsera ut lediga jobb. Det minskar jobbchanserna för alla de arbetslösa som saknar kontakter, och därmed bara kan söka de jobb som annonseras ut.

Risken för diskriminering ökar också ju fler jobbansökningar en arbetsgivare får. Då kan till exempel de som har annorlunda namn eller är äldre sorteras ut redan från början, som ett sätt att gallra och göra mängden mer hanterbar. Är det färre sökande ökar chansen att få komma till anställningsintervju och visa vad man går för.

Mina frågor till ministern är:

Kan ministern och regeringen tänka sig att specificera regelverket för de arbetslösa så att kvalitet betonas framför kvantitet vad gäller aktiviteter för att få jobb?

Kan ministern och regeringen tänka sig att utvärdera kontrollsystemet för arbetslösa för att avgöra om det verkligen leder till arbete?

Vad är enligt ministern och regeringen viktigast att satsa på: mer tid och resurser för ökad kontroll av arbetslösa eller mer tid och resurser för kvalificerad hjälp för att öka jobbchanserna?

Vad är ministerns och regeringens budskap till de arbetsgivare som redan översköljs av jobbansökningar och som inte vill ha ännu fler?

Vad gör ministern och regeringen för att uppmuntra fler arbetsgivare att annonsera ut jobb, och därmed öka jobbchanserna för alla de arbetslösa som saknar kontakter?