den 27 mars

Interpellation

2013/14:386 Offentligt ansvar för arbetssituationen inom flygbranschen

av Ali Esbati (V)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

På senare tid har fler börjat få upp ögonen för allvarliga problem med arbetssituationen för många anställda inom flygbranschen.

Det handlar till exempel om att flygbolag använder sig av bemanningsbolag för att driva sin grundläggande verksamhet och uppfylla reguljära, planerade åtaganden.

Det handlar också om än mer sofistikerade ”innovationer” från arbetsgivares sida, för att kringgå lagar och regler som är och bör vara grundläggande på svensk arbetsmarknad. Vi ser till exempel somliga bolag operera med piloter som pressas att ha egna bolag, registrerade genom flygoperatörens försorg i länder med svagt skydd för arbetstagarna. På så sätt driver flygbolagen samma verksamhet med samma piloter, men lägger över risker och inkomstosäkerhet på arbetstagarna.

Detta är bara några exempel på utvecklingstendenser som pressar branschen i en olycklig riktning. Fackliga organisationer gör det de kan för att upprätthålla värdiga förhållanden, men om inget görs från det offentligas sida för att etablera rimliga villkor för konkurrensen, hotas hela den svenska flygbranschen så som vi känner den i dag av de så kallade lågprisbolagen och de metoder som dessa etablerar.

I förlängningen kan detta uppenbart vara ett hot mot säkerheten – något som till exempel svensk pilotförening nyligen varnade offentligt för. Om kabinpersonal och piloter har arbetsvillkor och arbetsrättsliga förhållanden som inte premierar säkerhets- och servicetänkande, och som pressar den enskilde arbetstagaren, skapas onödiga risker också för passagerarna.

Men dagens utveckling är också oroväckande av andra skäl. Om flygbranschen successivt ”försvinner” från den svenska arbetsmarknaden, i betydelsen att dagens villkor ersätts av sådana som dikteras av lågprisflyget, är detta ett hot mot en hel tjänstesektor med upparbetat tekniskt kunnande och med en roll i hela transportsystemet. Klimatanpassning får sämre villkor och det finns en tydlig risk för att ”sämsta praxis” också sprider sig till andra branscher.

Regeringen har hittills visat ett obefintligt intresse för problemen inom sektorn. Men det finns tilltag att pröva och ansvar att ta. Jag vill mot bakgrund av ovanstående fråga statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd:

Avser statsrådet att driva på för krav på operatörer att en hög andel av deras flygpersonal ska vara anställda i samma bolag som har drifttillståndet?

Avser statsrådet att ta initiativ för att kollektivavtal ska vara ett krav vid offentlig upphandling av flygtjänster?