den 14 mars

Fråga

2012/13:393 Nationellt luftfartsmuseum på Skavsta

av Caroline Helmersson Olsson (S)

till kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (M)

Flyget i Sverige, dess utveckling, betydelse och inte minst påverkan för samhället måste berättas för uppväxande och kommande generationer. Det har varit en viktig faktor för samhällets utveckling de senaste 100 åren. Därför bör ett nationellt luftfartsmuseum inrättas innan historiskt värdefulla samlingar riskerar att skingras.

För några år sedan blev de så kallade Arlandasamlingarna uppsagda från sina lokaler på Arlanda. I Luftfartsverkets regi genomfördes då en utredning om lokalisering av ett framtida civilt luftfartsmuseum. Utredningen förordade Skavsta som bästa alternativ. Därefter gjordes ytterligare en utredning, vilken förelades statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd i december 2012. Även denna utredning förordade Skavsta. Detta utmynnade i ännu en utredning, som fortfarande pågår.

På Skavsta finns en tom hangar på 4 500 kvadratmeter ledig för omgående inflyttning. Förutom ledig lokal erbjuder Skavsta den bästa tillgängligheten, med 3,5 miljoner invånare inom 15 mils radie, 2,5 miljoner flygpassagerare som praktiskt taget kommer att gå förbi ett framtida museum, goda förbindelser, ett levande flygkluster, samarbete med flygteknikerskola och möjlighet till flyguppvisningar med mera. Det finns ett stort engagemang och ansvarstagande från bland annat Nyköpings kommun, länsstyrelsen, företagare, föreningar och intresseorganisationer, men jag uppfattar ett något oklart ansvarstagande från statens sida.

Med anledning av ovanstående frågar jag:

På vilket sätt avser kulturministern att säkra det kulturhistoriska arvet för svenskt flyg?