den 8 mars

Interpellation

2012/13:324 Cykelturistleder

av Monica Green (S)

till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (M)

Det är viktigt att cyklandet ökar, det är bra för både miljön, folkhälsan och ekonomin. Cykeln accepteras alltmer som ett likvärdigt fordon med motorfordon.

Fritidscyklandet är en stor del av det totala cyklandet och uppmärksammas i allt högre utsträckning. Inom fritidscyklandet utgör cykelturistlederna en särskilt attraktiv del. De finns och syns över i stort sett hela landet, tack vare den tydliga skyltningen.

Den ideella organisationen Svenska Cykelsällskapet har i över 30 år med mycket begränsade medel utarbetat cykelledsprojekt genom att utnyttja befintligt vägnät i olika delar av landet. Det har skett i nära samverkan med Vägverket (numera Trafikverket), kommuner, landsting och länsstyrelser. Arbetet är omfattande och berör ca 30 000 skyltpunkter från Karesuando i norr till Smygehuk i söder. Det handlar bland annat om den rikstäckande Sverigeleden, Vindelälvsleden, Mälardalsleden, Nynäsleden, Skärgårdscykelleden, Kustlinjen, Västgötaleden, Dalslandsleden, Turiststråket runt Storgöteborg, Runt Vättern-leden och Vättern–Sommenleden. Mälardalsleden var den första turistleden i världen när den introducerades 1980.

Svenska Cykelsällskapet driver också ett antal lokala ledprojekt i samverkan med vissa kommuner. Det är ett omfattande arbete med planering, omdragningar, röjning av växtlighet, skyltunderhåll, framtagande av cykelledskartor, information via landets turistbyråer, egen tidning och hemsida med mera.

Trots att inga cykelolyckor har skett på dessa leder ifrågasätts de nu av trafiksäkerhetsskäl. Allt detta viktiga folkhälsoarbete bedrivs relativt billigt och riskerar nu att gå förlorat till förmån för betydligt dyrare cykelvägar/leder. Att ersätta en typ av cykelväg/led med en annan är inte särskilt lämpligt om cyklandet ska öka än mer. Då behövs alla typer av cykelleder och cykelvägar. Det ena borde inte utesluta det andra.

Vad avser statsrådet att göra för att behålla och utveckla de populära cykelturistlederna i landet?

Vad avser statsrådet att göra för att behålla det ideella engagemanget för cykelturistleder?

Vad avser statsrådet att göra för att fler ska kunna turista med cykel i landet?