den 15 november

Interpellation

2012/13:125 Miljöbilar och fossila bränslen

av Johan Löfstrand (S)

till miljöminister Lena Ek (C)

Riksdagens beslut att den svenska fordonsflottan ska vara oberoende av fossila bränslen 2030 är en stor utmaning. För att nå detta krävs tuffa beslut och mod men tiden rinner i väg och för lite händer.

Under de senaste åren har antalet miljöbilar ökat. I dag är ungefär 40 procent av de nyregistrerade bilarna miljöbilar. Men studerar man statistiken är det antalet dieselbilar som drar upp siffrorna, det är där vi kan se en ökning. De andra bränsleslagen tappar snarare marknadsandelar. Nästan 70 procent av miljöbilarna är nu dieselbilar medan mindre än 10 procent är gas- eller etanolbilar

Regeringen säger sig förespråka etanol- och biogasbilar men det ges inga långsiktiga förutsättningar. Dels har reduktionen av förmånsvärdet för en etanolbil försvunnit, och framtiden för förmånsbeskattningen av gas- och laddhybrider är oklar. Samma sak gäller skattebefrielsen för etanol och biogas.

I stället krävs långsiktighet. Både för att bilköparen ska känna sig trygg i att investera i en miljövänlig bil men också för att bränsleproducenterna och biltillverkarna ska våga investera. När ingen vet vilka spelregler som gäller efter 2012–2013 kommer ingen att våga satsa.

Vilka politiska styrmedel avser miljöministern att ta initiativ till för att tillse att en större andel av miljöbilarna använder förnybara bränslen?